Casa di Peroni - Una storia di stile italiano

Amintri din luna august

Casa di Peroni nu s-a născut chiar în luna august, ci cu ceva timp înainte.
TTR sau Table Trade Review, ca să fim politically corect, este momentul în care Casa di Peroni a căpătat pentru prima dată contur. Mai exact, TTR a fost o simulare la scară mai mică a ceea ce avea să fie Casa di Peroni, care urma să se deschidă în toamnă.
Şi cum timpul nu stă în loc, am ajuns în luna august, destul de aproape de momentul deschiderii, aşa că pregătirile pentru proiectul Casa di Peroni s-au intensificat.
Dar cum să faci o casă fără să ai un loc?
Şi am căutat acest loc până l-am găsit pe cel pe care ni-l imaginam. Victoria 46, pe Calea Victoriei, nr. 46.

Before and after

Locaţia pe care o găsisem era deparate de ceea ce trebuia sa fie Casa di Peroni. Atât de departe încât am transformat-o complet.
Am construit şi reconstruit, am vopsit, am lipit şi nu prea am dormit . Casa di Peroni trebuia să fie perfectă. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Fiecare detaliu a fost pus la punct. Eleganţa, bunul gust şi rafinamentul au fost cuvintele dupa care ne-am ghidat fiecare pas în amenajarea Casei. Credem noi că ne-a ieşit.
Şi n-o spunem doar noi, ci fiecare vizitator care a trecut pragul Casei di Peroni.

a

Ready, set, go

Ne apropiem de momentul deschiderii. Trebuia să fie 5 noiembrie, într-o joi. Vineri am plecat acasă, bucuroşi că în weekendul care urma ne odihnim şi apoi ne pregătim pentru marea deschidere. Şi în acel weekend s-a întâmplat tragedia din Colectiv. Fiecare dintre noi cunoştea pe cineva care a fost acolo sau măcar avea un prieten care cunoştea pe cineva.
O petrecere la câteva zile de la tragedie nu-şi avea rostul. Şi Casa di Peroni s-a amânat, iniţial pentru o săptămână. Dar oamenii continuau să moară. Atunci Casa di Peroni s-a amânat din nou. Şi atunci n-am mai ştiut pentru când. Inevitabil ne-am întrebat cu toţii ce se va întâmpla. Se va mai deshchide? Când? Pentru cât timp?
Şi s-a deschis. 25 noiembrie 2015 a fost ziua cea mare. Ziua în care munca noastră de câteva luni avea să fie văzută de lume şi apreciată sau criticată. Petrecerea urma să înceapă la ora 18:00. Ziua a trecut chinuitor de repede, timp în care noi făceam repetiţii şi puneam fiecare detaliu la punct. La ora 18:00, Casa di Peroni şi-a deschis uşile şi a făcut senzaţie.
dsc 6269

N-o spunem noi, o spun reacţiile oamenilor: live, de pe facebook sau instagram. “Superb” a fost cuvântul serii. Lumea s-a simţit bine, a făcut poze, s-a bucurat de atmosfera cozy, muzică bună, dar şi de cocktailuri speciale pe bază de bere, create de mixologistul Federico Riezzo, venit special de la Londra.

dsc 6824

Am încheiat petrecerea cu zâmbetul pe buze şi shoturi în ceşti de ristretto. Cuz’ we can.

dsc 6486

Dar, ce e, de fapt, Casa di Peroni?

Casa di Peroni a fost un pop-up place deschis timp de 3 săptămâni în Bucureşti, care a celebrat arta în toate formele ei. Prima săptămână a fost dedicată designului, cea de-a doua bucătăriei italiene, iar ultima cinematografiei. Fiecare săptămână a avut un curator şi un decor nou. În fiecare săptămână au fost proiecţii de film, workshopuri special gândite pentru fiecare tematică şi party-uri.

img 2170


De asemenea, la etajul casei a fost deschis şi restaurantul Casa di Peroni, care a avut, bineînţeles, specific italian, meniul fiind alcătuit de Marco Magri, bucătar şef la Roberto’s.

img 1619

Şi dacă v-am zis de workshopuri, n-avem cum să nu ne lăudăm cu creativul nostru, Millo, care a susţinut un workshop despre filmul interactiv. Tot Millo a avut şi o întâlnire cu studenţii pasionaţi de publicitate, în care a vorbit despre proiectul Casa di Peroni, publicitate şi viaţă.

img 8019

În cuvinte puţine, cam asta a însemnat Casa di Peroni pentru public. Însă, pentru noi, Casa di Peroni a însemnat mai mult de atât. A însemnat pasiune şi dăruire pentru ca totul să fie perfect. A însemnat sute de ore petrecute pe Victoriei 46, pentru ca fiecare detaliu să fie pus la punct.
Chiar dacă Casa di Peroni s-a încheiat pe 17 decembrie, amintirea ei va rămâne pentru mult timp. Nu a fost doar un alt loc deschis în Bucureşti. A fost un loc viu, care a avut suflet şi care a respirat prin noi. A fost, poate, o a doua casă.

 

http://www.spidergroup.ro/group/news-75/casa-di-peroni---una-storia-di-stile-italiano-407
x
Declarație de protecție a datelor online | Politica de confidențialitate | Politica utilizării cookie-urilor